Sådan griller og ryger du fisken på fisketuren

Der er mange, der i dag nyder at pakke deres fiskegrej og tage ud i naturen for at nyde den fred og ro, der her hviler. At tage på fisketur er nemlig noget, der for alvor kan få tempoet helt ned, mens hverdagens trivialiteter bliver lagt en smule på afstand.

Og med en travl hverdag er det lige præcis det, mange har behov for, når de skal blive ved med at yde lige så effektivt, som det forventes af dem.

Hvordan gør man det?

Når man tager på fisketur, er det dog også vigtigt at have det rette grej med. Når først man får en god fisk på krogen, skal den nemlig nydes i naturen, mens den er helt frisk og smagen intakt. Derfor er der mange, der vælger at enten grille er ryge deres fisk på fisketuren – men hvordan gør man det?

Det er heldigvis ikke så svært

For det første skal du sørge for at rense din fisk godt, således at den er klar til at blive tilberedt. Herefter kan det være, at du gerne vil enten marienere eller krydre den med noget, som du har taget med hjemmefra. Andre foretrækker også at lade fisken være helt ren, så de for alvor kan smage det friske kød.

Du skal vælge, om du vil grille den. Er det tilfælde, skal den blot have nogle få minutter på hver side, og så vil den være klar til at spise. Alt efter fiskens størrelse bør du vurdere, om du vil skære stykkerne ud som fileter, før du griller den, eller du blot vil grille hele den rensede fisk. Du kan bruge en lille transportabel gril til formålet.

Vil du hellere ryge den, skal du have godt gang i ilden, så der kommer masser af røg. Herover hænger du din fisk i flere timer, indtil den er klar.

Fiskevand.dk