Spis mere fisk: 3 tips

Annonceindhold

De fleste ved nok, at fisk er godt og sundt, og at det også er en af de typer kød, som ikke er helt lige så skadelige for miljøet som eksempelvis oksekød. Derfor kan man bestemt sagtens fylde hverdagens måltider med mere fisk – det er jo så godt for kroppen.

Hvis man ikke er så vant til at lave mad med fisk, kan det dog virke som en udfordring at skulle lave en masse forskellige retter, hvor fisk indgår – for det er heller ikke vildt spændende bare at spise et stykke fisk med lidt krydderier på. 

Hvis du gerne vil blive bedre til at spise og tilberede fisk i hverdagen, så kan du få 3 gode tips herunder.

Start med fisk, du ved, du kan lide

Hvis man gerne vil i gang med at spise mere fisk til hverdag, så er det en god idé at starte med noget, man ved, man kan lide, og som man også føler sig tryg nok ved at skulle tilberede. Når man har en nogenlunde idé om, hvordan det skal laves, er det nemlig også lidt mere overskueligt at skulle lave den på en hverdagsaften. 

Der er selvfølgelig nogle, som har overskud til at kaste sig ud i flere nye retter hver uge, men når man befinder sig i en travl hverdag, er det bare ikke lige altid, at der er tid eller overskud til den slags. Så for at være sikker på, at man får den fisk, man skal have, så kan man indledningsvist holde sig til de fiskeretter, som man har mere erfaring med.

Prøv måltidskasser med fisk

Hvis man gerne vil udvide sin horisont i forhold til fisk, men man ikke rigtig synes, at man har tid til at finde nye opskrifter hele tiden, så er måltidskasser med fisk en rigtig fin løsning. Det er efterhånden svært at komme udenom måltidskasserne, fordi de er blevet så populære.

Det er nemlig en rigtig simpel måde at få lækker og varieret mad i hverdagen på. Der vil typisk være en masse forskellige måltidskasser at vælge imellem, og hvis du gerne vil blive bedre til fisk i hverdagen, så vælger du selvfølgelig måltidskasser med fisk

Først og fremmest skal du ikke selv ud og finde opskrifter og handle ind til det, og derudover er det også en meget simpel måde at blive introduceret til noget, som du måske aldrig selv havde fundet på at lave.

Eksperimentér videre med nye opskrifter og andre slags fisk

Når du har prøvet et par måltidskasser med fisk, så føler du sikkert hurtigt, at du får en bedre forståelse for, hvordan man tilbereder fisk, og hvilke slags krydderier og råvarer, der passer til de forskellige fisk. 

Herfra kan du altså selv begynde at eksperimentere videre med det, så du kan lave endnu flere forskellige retter med fisk. Når du først har en del retter på dit repertoire, så kommer du helt sikkert også til at spise meget mere fisk til hverdag – endda uden at du skal bruge alt for meget tid på det.

Fiskevand.dk